Kauneimmat Joululaulut

Kauneimmat joululaulut lauletaan tulevana sunnuntaina
12.12. klo 18.30 Mäntyharjun kirkossa.

Aluehallintovirasto valmistelee mahdollisia tiukentuvia kokoontumisrajoituksia myös Etelä-Savon alueelle. Ne tulevat kuitenkin voimaan aikaisintaan ensi viikolla ja koronatilanne täällä Mäntyharjulla on ollut rauhallinen. Myös muiden seurakuntien linja alueella näyttää olevan toteuttaa Kauneimmat joululaulut, kunnes toisin ohjeistetaan.

Tilaisuuteen on painava maskisuositus. Toivomme silti, että kaikki kantavat vastuunsa ja saapuvat paikalle vain täysin terveinä, ei pieninkään oirein, ja toivomme myös että osallistut etänä live-striimin kautta, jos lähipiirissäsi on tapahtunut koronalle altistuminen tai voidaan epäillä altistumista.

Kirkkoon saavutaan pääoven lisäksi molemmista sivuovista ja lauluvihkot jaetaan jo ulkoeteisissä. Kirkko pyritään täyttämään tasaisesti mahdollisimman hyvin turvavälein, myös sivu- ja etuparvet huomioiden. Jos ohjeistamme tulijoita tietylle alueelle, toivomme että ohjeita kunnioitetaan. Laulut säestetään ja juonnetaan lyhyesti urkuparvelta, joten myös etuparvet ovat oikein hyviä paikkoja osallistua.

Tilaisuudesta jätetään pois kaikki musiikkiesitykset ja yhteislaulujenkin määrää rajataan turvallisuussyistä tilaisuuden lyhentämiseksi. Perinteinen kolehti Suomen lähetysseuran joulukeräykselle kerätään pitkävartisin haavein kirkosta poistuessa ulko-eteisissä. Kannustamme silti kontaktien vähentämiseksi käyttämään lauluvihkoissa ohjeistettuja vaihtoehtoisia lahjoitustapoja, jotka näkyvät myös striimin kautta osallistuville.

Kirkonkylän kansakoululla opettaneen Alpo Noposen sanoin:

"Armas joulu jo kutsuu meitä

taasen muistojen suurten luo!"

Tervetuloa!

(muista tilaisuuksista tiedotamme myöhemmin, kun tiedämme kulloinkin voimassa olevat kokoontumisrajoitukset)