Sururyhmästä tukea surun satuttamalle

Kutsumme sinua mukaan sururyhmään. Sopiva aika tulla mukaan on, kun menetyksestä on kulunut noin puoli vuotta.

Ryhmä on vertaisryhmä, joka tarkoitettu sureville ihmisille. Ryhmässä on mahdollisuus purkaa tunteita, kokemuksia ja surua.

Sururyhmä alkaa kun ryhmään ilmoittautuneita on riittävästi. 

Sururyhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Mikäli pertunmaalaisia ilmoittautuu mukaan, niin osa kokoontumisista järjestetään Pertunmaalla. Työntekijä ilmoittaa ajan ja paikan, kun ryhmä käynnistyy.

 

Ryhmää ohjaavat diakoniatyöntekijät Minna Pennanen puh. 0400 143 636 tai minna.pennanen@evl.fi ja Annukka Salmivaara puh. 0400 143 710 tai annukka.salmivaara@evl.fi. Ilmoittautua voit kummalle tahansa.

Suru on tunne, joka kulkee mukanamme elämämme loppuun asti. Se muuttaa muotoaan ja sen kanssa voi oppia elämään. Kokemus siitä, että ei ole yksin surun ja toivottomuuden kanssa antaa lohtua ja tukea omaan elämään. Muiden vastaavat kokemukset ja tunteet auttavat jaksamaan ja ymmärtämään omiakin tunteita paremmin.

Olet lämpimästi tervetullut puhumaan, kuuntelemaan, kokemaan yhteyttä toisiin sureviin ja olemaan yhdessä. Ohjaajina toimivat seurakunnan työntekijät. Ryhmä on vaitiolovelvollinen.

Kumarainen vanha mies kävelee kepin kanssa usvaisessa talvimaisemassa pois päin kuvaajasta.