Ekopaasto 2024 – arjen tekoja ja toivon sanoja

Vuoden 2024 Ekopaastossa kierrätetään viime vuonna hyväksi havaittua teemaa: ”Arjen tekoja, toivon sanoja.” Ekopaastoa vietetään 14.2. – 30.3.2024.

Valtakunnallisessa kampanjassa innostamme suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon. Rohkaisemme kokeilemaan kohtuutta ja vahvistamaan luontosuhdetta. Meistä jokainen voi osaltaan olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta ja lievittämässä ilmastoahdistusta, omaansa tai muiden.

Nostamme kampanjassa esiin toivon ja yhteisöllisyyden merkitystä. Vinkkaamme kampanjan aikana, minkälaisia valintoja voi tehdä maapallon kannalta kestävämmän elämän puolesta. Vinkkejä esimerkiksi kestävämpään ruokavalioon tai energian säästämiseen löytyy myös näiltä sivuilta.

Vinkkien jakamisen lisäksi olemme pyytäneet Ekopaasto-kampanjan kasvoiksi ihmisiä, joilta saatiin toivon sitaatteja ja toivoa nostattavia tarinoita. Syyllistämisen sijaan ideana on ollut rohkaista tekemään itselleen mahdollisia tekoja. Tänäkin vuonna haastamme myös sinut mukaan: jaa somessa omia arkisia toivon tekoja ja sanoja ja kerro, millä arjen teolla sinä rakennat toivoa.

Liity mukaan Ekopaastoon ja seuraa Ekopaastoa somessa tunnisteella #ekopaasto.

Tämän linkin kautta pääset Ekopaasto -sivustolle tutkimaan aihetta tarkemmin.

Paastokalenteri 2024
Paastokalenteri 2024