Mäntyharjun kirkon remontti

8.5.2017 14.41

Telineet

Kirkon remontti alkoi 11.10.2016.

Mäntyharjun kirkon urkujen viereisellä parvella hirsien päät ovat lahonneet. Vanha puu on joutunut antamaan periksi, koska jiirit katolla ovat vuotaneet. Lateksilla maalattu pinta ei ole antanut hirren hengittää, joten se on edesauttanut lahoamista.Tuho on pahin koillisnurkassa eli Salmelan taidekeskuksen puoleisessa nurkassa.

Edessä on myös kirkon sisätilojen maalaus. Lisäksi lanterniiniin eli katon keskellä olevaan torniosaan asennetaan ikkunoihin lämpölasit. Valaistusta ja äänentoistoa parannetaan.

Parven sivusakaroiden oviaukkoihin tulee ovet, ja lasten leikkipaikka siirretään kirkon eteen. Sivukäytävän vierestä poistetaan kaksi penkkiriviä leikkipaikan tieltä.

Kirkon remontti tulee maksamaan noin 1,7 miljoonaa euroa. Remontti on tarkoitus saada valmiiksi ennen kuin kirkko täyttää 200 vuotta vuonna 2022.