Pertunmaan seurakuntakoti

Markunkuja 2, 19430 Pertunmaa

Pertunmaan seurakuntakoti Pertunmaan kappeliseurakunnan seurakuntakoti sijaitsee aivan kirkon kainalossa Pertunmaan keskustassa.

Seurakuntakodin kokonaispinta-ala on 252 m². Tiloja on kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa on sali, jossa järjestetään omia seurakuntatilaisuuksia ja jota vuokrataan muisto- ym. tilaisuuksiin. Alakerrassa sijaitsevat työtilat työntekijöille sekä kerhotilat.

Seurakuntakoti on rakennettu vuonna 1980 ja sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Aho Lahdesta.

Tällä hetkellä seurakuntakoti on käyttökiellossa vakavan homeongelman takia. Vanha talo tullaan purkamaan kokonaan ja tilalle rakennetaan uusi seurakuntakoti. Työt alkavat 2018.

Tällä hetkellä seurakuntatoimisto ja muut toimitilat sijaitsevat väliaikaisesti Lummerannassa (Honkaniementie 7 as 6). Lummerannan tilat ovat sen verran pienet ettei niitä vuokrata ulkopuolisille. Seurakuntatilaisuudet järjestetään useinmiten Pertunmaan yhtenäiskoululla, joka sijaitsee kirkon lähellä. Kerhot ja kappelineuvoston kokoukset pidetään Lummerannassa.