Pertunmaan seurakuntakoti

Markunkuja 2, 19430 Pertunmaa

Pertunmaan seurakuntakoti Pertunmaan kappeliseurakunnan seurakuntakoti sijaitsee aivan kirkon kainalossa Pertunmaan keskustassa.

Seurakuntakodin kokonaispinta-ala on 252 m². Tiloja on kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa on sali, jossa järjestetään omia seurakuntatilaisuuksia ja jota vuokrataan muisto- ym. tilaisuuksiin. Alakerrassa sijaitsevat työtilat työntekijöille sekä kerhotilat.

Seurakuntakoti on rakennettu vuonna 1980 ja sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Aho Lahdesta.

Tällä hetkellä seurakuntakoti on käyttökiellossa vakavan homeongelman takia. Vanha talo puretaan 16.4.2018 ja uutta taloa aletaan rakentaa heti. Uudesta seurakuntakodista tulee yksikerroksinen ja jonkin verran pienempi kuin vanhasta.

Tällä hetkellä seurakuntatoimisto ja muut toimitilat sijaitsevat väliaikaisesti Lummerannassa (Honkaniementie 7 as 6). Lummerannan tilat ovat sen verran pienet ettei niitä vuokrata ulkopuolisille. Seurakuntatilaisuudet järjestetään useinmiten Pertunmaan yhtenäiskoululla, joka sijaitsee kirkon lähellä. Kerhot ja kappelineuvoston kokoukset pidetään Lummerannassa.