Vanhojen kirkkoesineiden esittelytilaisuus

Mäntyharjun kirkko

Mäntyharjun vanhojen kirkkojen esineistöä on sijoitettu nähtäville alkuperäiseen ympäristöönsä, Mäntyharjun kirkkoon.
Avajais -tilaisuudessa kuullaan Mäntyharjun kunnan puheenvuoro ja Mäntyharjun
seurakunnan puheenvuoro/ kirkkoherra Ann-Maarit Joenperä sekä näyttelyn kokoajan Päivi Tuokon esittely esineistöstä.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Mäntyharjun kunnan museotoimen ja Mäntyharjun seurakunnan yhteistyön tuloksena Mäntyharjun kirkkoon on koottu esille Mäntyharjun nykyisen ja edellisten kirkkojen vanhoja esineitä.

Iso-Pappilan kiinteistön siirryttyä kaupassa 1987 Mäntyharjun kunnalle, siirtyi sieltä mukana myös seurakunnan kokoaman museon esineistö kunnan museotoimelle. Mäntyharjun kirkkoihin kuuluvaa esineistöä on varastoitu museon varastoissa ja nyt yhteistyöhankkeena Mäntyharjun kunta sijoittaa kirkkoon nähtäville tätä esineistöä, alkuperäiseen ympäristöönsä.
Myös seurakunnan vanhaa esineistöä on nostettu esille, mm. ruumispaarit ja mahdollisesti ensimmäisen kirkon puinen kynttiläkruunu ja paljon muuta esineistöä.

Pertunmaan kappeliseurakunta, Mäntyharjun seurakunta