Kesäillan konsertti, Kamarikuoro Comes.

Mäntyharjun kirkko

Johtaa Jouni Vaaja. Vapaa pääsy.
Live-sriimi YouTubessa.

Kamarikuoro Comes on perustettu vuoden 2001 alussa. Se toimi pitkään seurakuntakuorona, mutta vuodesta 2017 alkaen itsenäisenä ensemblena ja uudella nimellä Comes. Laulajien määrä on kuorossa vaihdellut, mutta se on aina ollut pienehkö, herkkäsointinen kamarikuoro. Laulajat ovat Jyväskylän seudulta, mutta usein kuoron rivissä on vierailijoita kauempaakin.

Kuoro on tehnyt suuria vokaaliteoksia ammattiorkestereiden kanssa, esittäen useita kertoja mm. Bachin Johannes-passion, Bachin Jouluoratorion kaikki kantaatit sekä Mozartin Requiemin. Kuoro on saanut konsertoida myös nimekkäiden solistien, kuten Jaakko Ryhäsen, Mari Palon ja Mika Pohjosen, kanssa.

Ulkomaan konserttimatkoja kuoro on tehnyt Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan, mutta eniten se on pitänyt a cappella-konsertteja Suomen kirkoissa ja esittänyt paljon omaa musiikkiaan eli kuoronjohtajan sovituksia ja sävellyksiä. Mäntyharjun konsertissa kuullaan hengellisiä lauluja ja kesäisiä sävelmiä.

Comes on kehittynyt taitavaksi uuden ja suurta tarkkuutta vaativan harmonian tulkitsijana. Kuoroa johtaa sen perustaja, kanttori Jouni Vaaja, joka nykyisin työskentelee Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnassa.

Mäntyharjun seurakunta