Sanajumalanpalvelus, pappina Juha Ijäs, kanttorina Eero Kantola

310 uhrivirsi
326: 1,2,9 ylistysvirsi

Viikon syntymäpäiväsäveltäjä: Georg Philipp Telemann

Talvisodan päättymispäivän (perjantai) merkeissä päivän virreksi on valittu 438, jonka sanoittaja oli ainoa Suomen sodissa kaatunut kansanedustaja, Kivijärven kirkkoherra Väinö Havas. Hän kaatui komppanianpäällikkönä avustaessaan itse Mannerheimin-ristin ritari Väinö Sokkaa tilanteessa, jonka kuvaus lukee ylipäällikön päiväkäskyssä jossa Sokan Mannerheimin-risti määrättiin.

"Taistelussa 21.8.41 [Suvilahdessa] hän tuhosi pst.-kiväärillä lukuisia hyökkäysvaunuja ja vikuutti osan ampumakyvyttömäksi. Nämä hyökkäysvaunut muodostivat hyökkäävän vihollisen läpimurtokärjen ja niiden tuhoutuminen tyrehdytti koko pataljoonan hyökkäyksen."

Havas ohjasi hämärässä yössä kiikareilla tähystäen Sokan tulta, kunnes äkkiä hiljeni luoti sydämessään. Komppanian "isäksi" kutsutun pidetyn päällikön kaatuminen oli miehille kova isku. Sokan arvion mukaan Havas pelasti tilanteessa monien miehiensä hengen. Virsikirjassamme on seitsemän Havaksen sanoittamaa virttä.

Tervetuloa!

Mäntyharjun seurakunta