Majataloilta

Majataloilta Mäntyharjun seurakuntakeskus

Kantamaan ilon hedelmiä - Jukka Norvanto opettaa Raamattua Mäntyharjulla

Pastori Jukka Norvanto opettaa 27.10. Mäntyharjun seurakunnan ja Kansanlähetyksen Majataloillassa hedelmän kantamisesta ja Ilmestystyskirjasta.

Päivän aiheina ovat hedelmän kantaminen ja Raamatun Ilmestyskirja. Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina työskentelevällä Jukka Norvannolla on tavallisesta poikkeava näkökulma Ilmestyskirjaan.

Usein ihmisten käsityksiin ja mielikuviin Ilmestyskirjasta liittyy pelkoa ja hämmennystä, onhan Ilmestyskirjassa paljon kielikuvia ja vaikeaselkoisuutta. Aiheenani on kuitenkin Ilmestyskirja - lohdun kirja, yllättää Norvanto.

Toisen raamattutunnin aiheena on "Hedelmän kantaja - minäkö?".

Pelkkä puhe hedelmän kantamisesta voi aiheuttaa ahdistusta ja riittämättömyyden tunteita kuten, voinko ylipäänsä saada aikaan mitään hyvää ja onko kaikki mitä teen vain raakileita tai helposti pilaantuvaa? Mistä on oikeastaan kysymys, kun puhutaan hedelmän kantamisesta? kyselee Norvanto.

Jukka Norvanto on tunnettu erityisesti tekemistään radioraamattuopetuksista ja laajasta kirjallisesta tuotannosta, joka johdattaa lukijan syventymään Raamatun kertomusten historialliseen taustaan ja sanomaan. Nykyisin Norvanto toimii lähetysteologina Lähetysyhdistys Kylväjässä, joka on yksi Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestöistä. Kylväjän näkynä on tehdä työtä erityisesti niillä alueilla maailmassa, joissa kristillistä todistusta on vain vähän. Kristittyjen tehtävänä on olla Jumalan lähettäminä tässä maailmassa rakastaen, palvellen ja kutsuen ihmisiä yhteyteen Jumalan kanssa. Jotta tällaista liikettä voi syntyä, Raamatun on puhuteltava ihmisiä, pohtii Norvanto.

Norvanto vierailee seurakunnissa opettamassa Raamattua eri puolilla Suomea ja tekee myös raamatunopetusmatkoja Kylväjän työalueille ulkomailla. Näin nuoret kristityt saavat syventyä Raamatun sanomaan ja tulevat varustetuiksi sekä omassa elämässään kristittyinä, että kasvavat vastuunkantajina seurakunnassaan.

Kirjoittaja Elisa Wathén, Lähetysyhdistys Kylväjä ry

Mäntyharjun seurakunta

Mäntyharjun kirkko

Keskeneräisten Käsitöiden Qlubi