Partsimaan kyläkirkko

Valtolantie 2416 , 52890 Käävänkylä

Partsimaan kyläkirkko Rukoushuone eli nykyinen kyläkirkko on rakennettu vuonna 1965 ja vihitty käyttöön 3.10.1965. Kuitenkin hautausmaa vihittiin käyttöön jo vuonna 1949. Rahoitus rakentamiseen saatiin neljän ompeluseuran aktiivisen toiminnan avulla. Lisäksi Valkealan ja Mäntyharjun nimismiesten luvalla kerättiin rahaa ja rakennuspuita kirkkoa varten. Projekti oli kuitenkin haastava ja aluksi kirkkokellokin oli pitänyt ripustaa kahden puun väliin, kunnes saatiin rakennettua kellotapuli. Se toimi aluksi vainajien säilytys paikkana, mutta osoittautui myöhemmin liian pieneksi sitä tarkoitusta varten.

Kirkossa sijaitsee kirkkosalin lisäksi urkuparvi, kerhosali, keittiö, sakasti, eteistila ja varastohuoneet sekä kirkon alla ruumiskellari.

Tällä hetkellä kyläkirkkoa käytetään monissa erilaisissa tilaisuuksissa kuten jumalanpalvelukset, siunaus ja muistotilaisuudet, kastetilaisuudet, vihkijäiset, hartaustilaisuudet ja tiistaipiiri.

Mäntyharjun kirkolta matkaa Partsimaan kyläkirkolle on 35 kilometriä.

Valtolantie 2416, 52890 Käävänkylä

Pyhäinpäivän messu, luetaan vuoden aikana Partsimaan hautausmaalle siunatut vainajat, pappina Ann-Maarit Joenperä, kanttorina Eero Kantola, kirkkokahvit

Valtolantie 2416, 52890 Käävänkylä

Tiistaipiiri ja Rukoushuoneyhdistyksen vuosikokous

klo 12.30 Rukoushuoneyhdistyksen vuosikokous ja klo 13 Tiistaipiiri Partsimaan kyläkirkossa. Mukana Erik Liljeström.