Toivo Kuula - Oskar Merikanto, juhlavuoden konsertti

Toivo Kuula - Oskar Merikanto, juhlavuoden konsertti Mäntyharjun kirkko

Sukupolvet kohtaavat juhlakonsertissa. Professori baritoni Jorma Hynninen tunnetaan, kansainvälisen oopperauran lisäksi, muun muassa kotimaisten laulujen aikamme merkitsivimpänä tulkitsijana. Juhlakonsertissa Kuulan ja Merikannon hienoimpia lauluaarteita hänen kanssaan tulkitsee Mäntyharjun kanttorina toimiva baritoni Eero Kantola. Konsertin taustalla on kohtaaminen Kantolan opiskeluvuosien aikana, jolloin mestarikurssilla opettanut Hynninen palkitsi Kantolan onnistuneesta suorituksesta kymmenen markan kolikolla. Tämä kolikko on yhä tallessa professori Hynnisen nimikirjoituksen kera. Tästä muistosta virisi ajatus yhteisestä konsertista Toivo Kuulan kuolinpäivän välittömässä läheisyydessä. Kuula kuoli 18.5.1918 haavoituttuaan Viipurissa kuolettavasti Suomen itsenäistymisen jälkimainingeissa. Paljon yhdessä esiintyvä kaksikko, Kalevi Kiviniemi ja Jorma Hynninen, haluavat toteuttaa juhlavuoden konsertin juuri Mäntyharjun kirkossa siksi, että Oskar Merikanto vietti kesiä säveltäen lankonsa luona Mäntyharjun kirkonkylässä.

Jorma Hynninen, baritoni
Eero Kantola, baritoni
Kalevi Kiviniemi, urut

Toivo Kuulan kuolemasta 100 vuotta, Oskar Merikannon syntymästä 150 vuotta -juhlavuoden konsertti. Ohjelma 15 eur ovelta.

Pertunmaan kappeliseurakunta, Mäntyharjun seurakunta

Mäntyharjun kirkko

Päivämusiikki

Heikki Poutanen, urut

Luontokirkko

Musiikkitilaisuus (Kauneimmat koululaulut)

Vanhoista koululaulukirjoista koottuja lauluja yhdessä laulettuna.