Runon ja laulun ilta

Runon ja laulu ilta, Joenperä, Pippa-Riina Tuhkalainen

Mäntyharjun seurakunta

Toivo Kuula - Oskar Merikanto, juhlavuoden konsertti

Sukupolvet kohtaavat juhlakonsertissa. Professori baritoni Jorma Hynninen tunnetaan, kansainvälisen oopperauran lisäksi, muun muassa kotimaisten laulujen aikamme merkitsivimpänä tulkitsijana. Juhlakonsertissa Kuulan ja Merikannon hienoimpia lauluaarteita hänen kanssaan tulkitsee Mäntyharjun kanttorina toimiva baritoni Eero Kantola. Konsertin taustalla on kohtaaminen Kantolan opiskeluvuosien aikana, jolloin mestarikurssilla opettanut Hynninen palkitsi Kantolan onnistuneesta suorituksesta kymmenen markan kolikolla. Tämä kolikko on yhä tallessa professori Hynnisen nimikirjoituksen kera. Tästä muistosta virisi ajatus yhteisestä konsertista Toivo Kuulan kuolinpäivän välittömässä läheisyydessä. Kuula kuoli 18.5.1918 haavoituttuaan Viipurissa kuolettavasti Suomen itsenäistymisen jälkimainingeissa. Paljon yhdessä esiintyvä kaksikko, Kalevi Kiviniemi ja Jorma Hynninen, haluavat toteuttaa juhlavuoden konsertin juuri Mäntyharjun kirkossa siksi, että Oskar Merikanto vietti kesiä säveltäen lankonsa luona Mäntyharjun kirkonkylässä.

Kauneimmat koululaulut

Kauneimmat koululaulut Luontokirkossa, Kantola, Pennanen. Vanhoja koululauluja yhdessä laulettuina. Sateella kirkossa.

Konsertti (Häämusiikkia)

Tervetuloa muistelemaan vanhoja, suunnittelemaan tulevaa tai ihan muuten vaan. Kaikki teokset soitetaan kokonaan, paitsi jos kyse on pitkästä moniosaisesta teossarjasta. Häämarssina ehtii usein kuulla vain pienen pätkän... Häämarssien kuuntelu käsikädessä on myös takuuvarmaa pariterapiaa!