Operaatio Joulun Lapsi

Mäntyharjun seurakunta ja Pertunmaan kappeliseurakunta ovat lähteneet mukaan Operaatio Joulun Lapseen.

Lähde sinäkin!

Operaatio Joulun Lapsi on maailmanlaajuinen, yli 11 miljoona lasta vuodessa tavoittava projekti, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1996 saakka Patmos Lähetyssäätiön organisoimana. Ideana on pakata kenkälaatikko täyteen lasta ilahduttavia tavaroita ja lähettää vähävaraiselle lapselle. Jokaisen lahjan mukana lapsi kuulee myös evankeliumin.

-Operaatio Joulun Lapsi antaa hyvän mielen niin lahjan saajalle kuin antajallekin! Tämä on konkreettinen tapa osoittaa rakkautta köyhyydessä eläville lapsille, projektikoordinaattori Ilkka Kujala sanoo.

Tänäkin vuonna suomalaisten lahjat lähetetään Romaniaan ja Moldovaan, Euroopan köyhimmille alueille. Tavoitteena on kerätä 38 000 lahjaa.

Voit hakea lahjaa varten kenkälaatikon tai useampia Mäntyharjun kirkkoherranvirastosta tai Pertunmaan kappeliseurakunnan toimistosta Lummerannasta.

Lahjoilla täytetyn laatikon voit palauttaa meille 10.11. saakka.

Yksittäisiä lahjoja laatikoihin voit tuoda meille 31.10. saakka.

11.11. klo 15 alkaen pakkaamme yhteistuumin laatikoita Mäntyharjun seurakuntakeskuksella. Olet lämpimästi tervetullut mukaan pakkaustalkoisiin!

Ohjeita lahjan pakkaamiseen:

1. Kenkälaatikko

Nouda laatikkoaihio seurakunnalta. Tee kenkälaatikkolahja tytölle tai pojalle.
Valitse ikäryhmä: 2-4, 5-9 tai 10-14.

2. Kiva lelu

Hanki lapselle laadukas kiva lelu, kuten nukke, jalkapallo pumpun kanssa tai pehmolelu.

3. Muut lahjat

Pakkaa kenkälaatikko täyteen lasta ilahduttavia tavaroita: leluja, vaatteita, koulutarvikkeita ja hygieniatarvikkeita. Kaiken tavaran tulee olla uutta ja ehjää. Älä laita teippiä valmiin lahjan ympärille.

Suositeltavaa pakattavaa:

• Kiva lelu, kuten nukke tai jalkapallo ja pumppu
  • Pipo, käsineet, villasukat
  • Ohut pitkähihainen paita
  • Piirustusvihko tai väritysvihko
  • Lyijy- ja värikynät
  • Teroitin, pyyhekumi ja penaali
  • Hammasharja (pidettävä ostopakkauksessa)
  • Palasaippua ja kampa tai hiusharja

Lisää halutessasi pakettiin vielä muuta lapselle sopivaa tavaraa, esimerkiksi hiuskoristeita, tarroja, taskulamppu tai laskin. Pakkaa laatikko täyteen.

Ikä   Paidan koko  Jalkaterän pituus
 4 vuotta  104-110 cm 14-16 cm
 9 vuotta  134-140 cm 22-23 cm
 14 vuotta   164-170 cm 23-25 cm

Älä laita pakettiin:

Käytettyjä tai vaurioituneita tavaroita tai vaatteita, karkkia tai suklaata, hammastahnaa, shampoota tai voiteita, sotaan, väkivaltaan, tai noituuteen viittaavia tavaroita, ruokaa tai nesteitä, särkyvää, rahaa, linkkuveitsiä tai muita teräaseita.

4. Rukoile

Tärkeimpänä - rukoile lapsen puolesta, joka vastaanottaa lahjasi. Voit lisätä pakettiin myös henkilökohtaisen viestin tai kuvan.

5. Lahjoita

Suositeltava lahjoitus yhtä kenkälaatikkolahjaa kohden on 5 euroa. Summalla katetaan mm. kenkälaatikoiden kuljetuskulut, sekä lasten osallistuminen Suuri Seikkailu -opetuslapseuskouluun.

Lahjoittaa voit:

• Netissä www.joulunlapsi.fi

• Puhelimella 0600 16100 (puhelun hinta 21,28e + pvm.)
  • Tekstiviestillä numeroon 16588. Kirjoita viestikenttään 10E LAPSET tai 20E LAPSET.

Puhelinoperaattorisi veloittaa summan puhelinlaskussasi.

• Tilisiirrolla
    Danske Bank FI18 8000 1170 5020 59
    Nordea FI17 1257 3000 5088 55
    OKO FI02 5789 5420 0084 14
    Aktia FI52 4055 1520 0735 23

Käytä yllä olevia tilinumeroita sekä lahjoituskohtaista lyhytviitettä 74010.

Lisätietoja operaatiosta löydät osoitteesta www.joulunlapsi.fi